duminică, 1 iulie 2012

Cum a aparut acest blog??



Discriminarea pe criterii de varsta este una dintre problemele esentiale care contribuie la cresterea somajului si in acelasi timp o tendinta ascendenta caracteristica angajatorilor din zilele noastre.
O alta problema responsabila pentru cresterea somajului care se reflecta asupra persoanelor cu varsta peste 40 de ani care doresc sa isi desfasoare activitatea intr-un domeniu de munca nou, este lipsa ofertei de dezvoltare profesionala. Nu exista posiblitatea de training/internship, decat pentru tinerii absolventi.

Printr-o simpla cautare intr-un site de job-uri se pot observa anunturi prin care angajatorii isi exprima dorinta sa angajeze doar tineri absolventi. De multe ori m-am intrebat, daca atunci cand ai absolvit facultatea la 40-45 ani te numesti sau nu “tanar absolvent.” Probabil ca nu mai esti tanar absolvent ci “proaspat” absolvent…si nici prea proaspat daca ma gandesc bine. Pentru a nu te pune pe ganduri unii angajatori mentioneaza faptul ca echipa in care vei lucra este formata din tineri. Si atunci totul devine clar. Nu e locul tau acolo. Poti sa ai experienta in domeniul in care ai absolvit si facultatea dar daca nu esti tanar, nu te incadrezi in décor. Iata cateva modele de anunturi care dau nastere la ore interminabile de discutii pe diverse forumuri intre angajatori si angajati. 

In cadrul activitatilor pe care dorim sa le intreprindem, dorim sa dovedim angajatorilor ca pentru posturile de manageri fie junior fie senior nu pot cauta sa angajeze numai studenti in anii terminali sau “tineri absolventi” asa cum ne-am obisnuit sa citim in toate anunturile de job-uri. Nu neaga nimeni faptul ca este foarte important sa existe tineri care sa lucreze intr-o companie pentru ca ei au o viziune diferita de a celor din categoria de varsta >40 ani insa doar aceasta viziune diferita care sa nu se bazeze pe experienta de munca si de viata a celor mai in varsta, nu aduc companiei nici un profit pe termen lung.

Dorim sa ne aducem contributia prin implementarea unor programe care sa ofere o gama variata de accesare si dobandire a informatiilor necesare in vederea angajarii indiferent daca schimbati sau nu domeniul de activitate.

“Cand personalul este pregatit teoretic, acesta stie ce ar trebui facut insa nimic nu functioneaza. Cand personalul are experienta practica totul merge perfect, insa nimeni nu stie de ce. “ Rezultatele pe termen lung se obtin numai prin angajarea unui personal mixt atat cu pregatire teoretica dar si cu experienta practica.

Prezentand pe scurt ceea ce ne-am dori noi sa facem, va adresam rugamintea de a colabora cu noi si a ne impartasi problemele cu care va confruntati. In acest sens asteptam e-mailulurile voastre pe adresa: cariera40plus@yahoo.com

Monica Rosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu